Intervju med Bengt Henricson om Fastighetsfokus VVS

2021-11-24

Här intervjuar vi Bengt Henricson som är ansvarig för mässan Fastighetsfokus VVS hos VVS-Fabrikanterna.


Hej Bengt, berätta lite kort om vem du är och vad du gör på VVS-Fabrikanterna?

Jag heter Bengt Henricson och arbetar med branschutveckling inom VVS-området på VVS-Fabrikanterna.

Du är ansvarig för mässan Fastighetsfokus VVS, berätta om den?

Fastighetsfokus VVS drogs igång 2016 med ambitionen att vara en uppsökande mässa för alla som är intresserade av energi, miljö och ekonomi när det kommer till VVS-installationer i fastigheter. Vi vill resa runt i landet och ge alla en chans att träffa våra medlemsföretag och se de absolut senaste produkterna och teknikerna på VVS-marknaden just nu. På mässan kan man ta del av de bästa tipsen inom bland annat energieffektiva lösningar och smarta installationer. Vi bjuder även på både lunch och intressanta föredrag i samband med mässan.

Kan vem som helst ställa ut på mässan?

Mässan är exklusiv för våra medlemsföretag. Är man intresserad av att ställa ut på Fastighetsfokus VVS är man välkommen att kontakta mig så diskuterar vi ett medlemsskap och medverkan på mässan.

Vilka är det som besöker mässan?

Det är främst fastighetsägare, konsulter, byggherrar och entreprenörer men vi får även in en hel del studenter vilket vi tycker är roligt.

När planerar ni för nästa Fastighetsfokus VVS?

Den går av stapeln i oktober 2022 och då besöker vi Växjö, Malmö, Göteborg och Umeå. Det ser vi fram emot!

Skulle du säga att Fastighetsfokus VVS är Sveriges viktigaste mötesplats för VVS-lösningar?

Om man jobbar med dessa frågor som konsult, entreprenör eller fastighetsägare så är det ett unikt tillfälle att ta del av det senaste och skapa nya värdefulla kontakter. För de orter med omnejd vi besöker så är det tveklöst så. Nu är naturligtvis många av utställarna även på plats på Nordbygg men det är inte alla som har möjlighet att resa till Stockholm dessa dagar.

Ni hade en digital mässa under 2021, hur var det?

Det var spännande att prova då vi inte kunde arrangera mässan på traditionellt vis på grund av pandemin. Vi var mycket nöjda med resultatet och reaktionerna bland de som besökte mässan online var överraskande positivt. Tekniken är ännu inte mogen att ersätta det traditionella fysiska mötet trots allt, men digitala evenemang är här för att stanna och vi utreder hur vi som branschorganisation ska dra nytta av dem i framtiden.  

Tack Bengt för dina svar och stort lycka till med Fastighetsfokus VVS!


Kontakt till Bengt

Kontakta gärna Bengt om du undrar något om Fastighetsfokus VVS eller om du har funderingar på ett medlemsskap i VVS-Fabrikanterna.

Telefon: 0702 63 21 67
Mail: bengt@vvsfabrikanterna.se