Intervju med Caroline Harrå om VA Tour Sweden

2021-11-29

Vi ställde några frågor till Caroline Harrå som är ansvarig för mässan VA Tour Sweden hos VVS-Fabrikanterna.


Hej Caroline, berätta lite kort om vem du är och vad du gör på VVS-Fabrikanterna?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Har pluggat i Kalmar och Uppsala men bor nu med min familj i Åkersberga norr om Stockholm. Jag jobbar som branschutvecklare med fokus på VA och Små avlopp.

Du är ansvarig för mässan VA Tour Sweden, berätta om den?

Det finns hur mycket som helst att berätta om mässan, den är framför allt värd ett besök! 30 stycken av våra medlemsföretag inom VA är utställare. Med tanke på att det är tre år sedan VA Tour Sweden genomfördes senast är jag övertygad om att vi kommer få se en hel del produktnyheter. Varje mässa är en dag så det gäller att passa på. På varje mässa har vi även ett intressant seminarieprogram, föredragen har ett tydligt fokus på hållbarhet och digitalisering. Med oss på touren har vi även vår mediapartner Cirkulation och deras chefredaktör Erik Winnfors Wannberg som är en del av seminarieprogrammet. Jag vill tillägga att mässan är helt kostnadsfri och att det ingår både frukost och lunch. Kika på hemsidan så kan du lätt anmäla dig som besökare.

Vilka orter besöker ni under 2022?

Vi åker från söder till norr och landar på Malmömässan i Malmö den 18/1, på Elmia i Jönköping den 25/1, på Stockholmsmässan i Stockholm den 27/1 och på Nolia i Umeå den 1/2.

Temat för årets mässa är hållbarhet och digitalisering, hur arbetar ni med dessa områden inom VA?

På lite olika sätt, ett sätt är att mässan reser runt i landet så besökarna får kortare resväg. Sen kan man säga att hela mässan är ett sätt för våra medlemsföretag att visa sina produkter och innovativa lösningar och på så sätt möjliggöra bättre och smartare affärer i slutändan hos beställare och upphandlare. Hållbarhet och digitalisering jobbar både vi och våra medlemsföretag med kontinuerligt och det är arbetet är vi stolta över, VA Tour Sweden är ett sätt att visa upp hur långt VA har kommit inom de områdena.

Seminarieprogrammet ser intressant ut, vad kan du berätta om det?

Det är ett program där alla kan hitta något intressant och lärorikt. Vi har jobbat för att programmet ska vara likadant i alla städer, så besökarna får med sig samma erfarenheter och lärdomar. Vi har med oss Cirkulation som jag nämnde tidigare, det är även spikat att Borealis är med. De är tillverkare av Polyeten (PE) och jobbar stenhårt för att ta fram en förnybar råvara för tillverkningen. Rogier Jongeling är också med och presenterar Nationella riktlinjer – livscykelinformation för byggd miljö. Det ska bli superroligt att lyssna till alla kompetenta personer som pratar om det allra senste inom branschen. Med lite tur får vi också med oss en fjärde seminariepunkt, men där återstår en del arbete för att få det klart.

Vilka är det som besöker den här mässan?

Det är rolig blandning av personer, många jobbar på en kommun som VA-ingenjör eller VA Chef. Men vi har även många som jobbar som anläggare och konsulter, kort och gott alla som på något sätt jobbar med eller inom VA kommer känna sig hemma på mässan.

Kan vem som helst ställa ut på VA Tour Sweden?

Svaret är både ja och nej. Alla våra medlemsföretag inom VA får ställa ut på VA Tour Sweden. Är du inte medlem hos oss är det tämligen lätt att bli det, kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Vi jobbar redan nu med nästa VA Tour Sweden som går av stapeln 2024.

Skulle du säga att VA Tour Sweden är den viktigaste mötesplatsen om man jobbar i VA-branschen?

Jag skulle säga det ja, men jag är ganska partiskt såklart. Det finns inte många andra VA-mässor som kan jämföras med VA Tour Sweden, vi har med oss dom stora produkterna, riktigt många experter och tillsammans med alla besökare så är det den viktigaste mötesplatsen för branschen skulle jag säga. Jag ser fram emot alla mässor mer än julafton.

Tack Caroline för dina svar och stort lycka till med VA Tour Sweden!


Kontakt till Caroline

Kontakta gärna Caroline om du undrar något om VA Tour Sweden eller om du har funderingar på ett medlemsskap i VVS-Fabrikanterna.

Telefon: 0702 70 71 80
Mail: caroline@vvsfabrikanterna.se