Välkommen som ny medlem

Vi är väldigt glada att ni vill vara en del av arbetet med att lyfta VVS- och VA-branschen. Som nya medlemmar finns det säkert en hel del ni undrar över. På denna sida har vi samlat all information ni kan behöva.

Så klart går det alltid bra att ringa eller maila oss om ni har frågor eller funderingar. Sprid gärna denna information internt i din organisaton så fler kan ta del av det viktiga arbetet vi tillsammans bedriver inom VVS-Fabrikanterna.


Ta del av information

Se till att alla som behöver har inloggning till våra medlemssidor, det kanske är flera inom din organisation som har nytta av en inloggning. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss i sociala medier, på så sätt får ni ta del av den senaste infomationen från oss.

Medlemssidorna - här finns all information samlad

Medlemssidorna är till för våra medlemmar, för att det ska vara enkelt att hitta rätt information snabbt. Här finns bland annat praktisk information om våra mässor, kalendarium över viktiga datum, rapporter och kvartalsstatistik för braschen, protokoll och information om våra intressegrupper.

Till medlemssidorna får man en personlig inloggning och det finns ingen begränsning på hur många i er organisation som kan ha en inloggning. Maila lisa@vvsfabrikanterna.se för att få inloggning.

Nyhetsbrev

Ungefär 6 gånger per år skickar vi ut nyhetsbrev med samlad information om det arbete vi bedriver inom VVS-Fabrikanterna. Det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom branschen och VVS-Fabrikanterna.

Konjunkturrapporter och marknadsstatistik

I samarbete med Navet Analytics kan ni ta del av skräddarsydda konjunkturrapporter och marknadssignaler som regelbundet skickas ut via mail.

Sociala kanaler

Vi finns på Mynewsdesk, Linkedin, Facebook och Twitter. Följ oss gärna och så klart är det fritt fram att dela våra inlägg.

Mynewsdesk >>

Linkedin >>

Facebook >>


Visa upp ert medlemskap!

Det finns flera sätt att visa upp ert medlemskap i VVS-Fabrikanterna.

Medlemsbevis

Ert medlemsbevis får ni gärna ställa synligt, exempelvis i receptionen. Hör av er till oss om ni behöver ett nytt eller vill ha flera medlemsbevis.

Sigill/badge

För att ni ska kunna visa upp ert medlemskap i VVS-Fabrikanterna har vi tagit fram ett sigill. Det kan ni använda i er mejlsignatur, i footern på era webbplatser eller på andra ställen där ni vill berätta om ert medlemskap i VVS-Fabrikanterna. Använd det gärna! Primär färg är orange men passar blå bättre till er profil kan ni välja det istället.

Ladda ner sigill >>

Länka sigillet till vår webbplats https://www.vvsfabrikanterna.se/

Maila info@vvsfabrikanterna.se om ni behöver original för tryck eller har frågor om sigillet.

Broschyr om VVS-Fabrikanterna

Med vår broschyr vänder vi oss främst till potentiella medlemmar som vill veta mer om föreningen. Beställ gärna några exemplar kostnadsfritt så hjälps vi åt att sprida vårt viktiga arbete.

Maila info@vvsfabrikanterna.se om ni vill ha broschyrer.


Engagera er i våra intressegrupper

Inom VVS-Fabrikanterna bedriver vi sju intressegrupper. På medlemssidorna finns det mer information om respektive intressegrupp och vem du ska kontakta för att gå med.

Intressegrupper:

  • VA-gruppen
  • Gruppen för Små avlopp
  • Svensk Armaturindustri
  • Säker Vatten-gruppen
  • ROT- och hållbarhetsgruppen
  • Marknad och kommunikation
  • Medlemsnytta

Kvartalsstatistik

Kvartalsvis samlar vi in försäljningsstatistik från våra medlemmar och via vårt statistikverktyg kan de företag som rapporterar ta del av hur marknaden utvecklar sig. Bland annat kan man se sitt egna företags utveckling jämfört med övriga branschen. Efter avslutat kvartal erbjuder vi exklusiva markansdgenomgångar anpassade för våra medlemmar.

Hör av dig till oss på kansliet om ni är intresserade av att börja rapportera och ta del av kvartalsstatistiken.


Låna kansliets konferensrum "Fontänen"

Vi lånar gärna ut vårt fina konferensrum till er medlemmar om det är ledigt, helt kostnadsfritt. Konferensrummet finns på vårt kansli i World Trade Center i Stockholm. Runt bordet finns plats för tolv personer.

Lokalen är utrustad med:

  • Wi-Fi
  • Smart-tv med konferenskamera som zoomar in på den som pratar
  • White boards

Hör av er till oss på kansliet om ni vill boka konferensrummet.


Prisvärda utbildningar

Vi erbjuder regelbundet utbildningar till självkostnadspris för våra medlemmar. Exempel på utbildningar som genomförts är avtalsrätt med fokus på AA VVS 09, bedömningssystem, certifieringssystem för byggnader, miljövarudeklaration för byggprodukter (EPD), GDPR, digital marknadsföring och hållbarhet - generell överblick utifrån branschen. Löpande information om utbildningar får du via våra nyhetsbrev samt på medlemssidorna.


Juridisk rådgivning

Vi har samarbetsavtal med advokatbyråerna Landahl Advokatbyrå och Next Advokater, vilket betyder att alla medlemmar erbjuds 15 minuters fri rådgivning och därefter 20 procent rabatt på det normala arvodet.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du på våra medlemssidor.


Fullmäktigemöten samt vår- och höstmöten

Fullmäktige är det högsta beslutande organet i VVS-Fabrikanterna. Två gånger per år genomför vi våra fullmäktigemöten. Ett ordinarie i maj månad med årsstämma i bolaget och årsmöte i föreningen. Årets andra fullmäktigemöte äger rum i november. Till fullmäktigemötena är samtliga medlemmar inbjudna att delta och rösta.

Vår- och höstmöte

Efter fullmäktigemötena har vi alltid gemensamt vår- eller höstmöte tillsammans med Svenska Rörgrossistföreningen VVS. Där får man möjlighet att möta branschkollegor och lyssna på intressanta föreläsare. På kvällen äter vi middag tillsammans och minglar under avslappnade former.

Läs mer om nästa vår- och höstmöte >>


Kansliet

Det är vi som jobbar på kansliet. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor angående ert medlemsskap eller om du vill diskutera VVS- och VA-frågor.

Jonny Hellman

Vd
Mail: jonny@vvsfabrikanterna.se
Telefon: 0702 37 92 92

Caroline Harrå-Regan

Branschutvecklare VA och Små Avlopp
Mail: caroline@vvsfabrikanterna.se
Telefon: 0702 70 71 80

Bengt Henricson

Branschutvecklare VVS
Mail: bengt@vvsfabrikanterna.se
Telefon: 0702 63 21 67

Lisa Olofsdotter Fast

Projektkoordinator
Mail: lisa@vvsfabrikanterna.se
Telefon: 0702 85 75 65


Mer information

Om VVS-Fabrikanterna >>

Medlemmar >>

Fullmäktige >>

Stadgar >>

Styrelsen >>

Medlemsavgifter >>

AA VVS 09 >>